Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Risalamande

Her får du Byens Køkkens opskrift på risalamande.

Sådan gør du:

Dagen før – risengrød:

  • Flæk vaniljestangen
  • Mælk og vaniljestangen bringes i kog i en tykbundet gryde med omrøring
  • Grødrisene drysses i og koges ved svag varme i 30 min med omrøring
  • Skru ned på lav varme og lad grøden koge færdig i 15 min under låg
  • Sukker og vaniljesukker tilsættes
  • Lad grøden køle af og sæt den i køleskabet
  • Rør gerne i grøden efter 30 minutter – gentages to gange

På dagen – risalamande:

  • Rør godt rundt i den kolde grød
  • Pisk flødeskum
  • Vend flødeskummet i grøden
  • Mandelsplitter og blendede mandler tilsættes
  • Rør godt rundt i risalamanden
  • Smag til med vaniljesukker

Serveres med lækker kirsebærsouce

< Tilbage til forrige side

Ingredienser:

10 portioner

Risengrød (dagen før):

  • 225 g grødris
  • 12,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Risalamande:

  • Den færdige risengrød
  • 0,5 l piskefløde
  • 45 g mandelsplitter/hakkede mandler (smuttede)
  • 25 g blendet mandler (smuttede)
  • vaniljesukker