Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Æbleflæsk

Æbleflæsk er en traditionel, dansk ret, som spreder duft i hele huset.

Sådan gør du:

  1. Steg flæskeskiverne gyldne og sprøde på en slip-let pande.
  2. Læg skiverne på fedtsugende papir.
  3. Drys skiverne med peber.
  4. Hæld det overskydende fedt af panden og steg æblestykkerne, til de falder sammen.
  5. Smag æblemassen til med salt, sukker og æbleeddike.
  6. Spis æblemassen og flæsk på rugbrød med rødløg i skiver, som har ligget i eddike og sukker – gerne natten over.

Næringsindhold i æbleflæsk

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver til ca. 4 portioner

  • 4-6 skiver røget flæsk eller bacon
  • 250 g æbler – evt skrællede
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Surt:

  • ½ rødløg i skiver
  • ¼ dl æbleeddike
  • ½ spsk sukker