Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Appelsin-marcipantærte

Appelsin-marcipantærte er en velsmagende vinterkage, der smager af jul og hygge.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller køb en færdiglavet i supermarkedet.
  2. Skær appelsinerne over og kog dem i en gryde, så vandet lige dækker – i 30 minutter.
  3. Sigt vandet fra og afkøl appelsinerne.
  4. Læg appelsinerne i en foodprocessor og blend dem med sukker, saften af en citron og æg til en sammenhængende masse.
  5. Bland nu marcipan, mel og bagepulver med i massen.
  6. Hæld massen op i den forbagte tærtebund og bag i 30-40 minutter ved 180 grader.
  7. Riv chokolade over kagen, når den af afkølet.

Næringsindhold i appelsin-marcipantærte

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver til 4-6 personer

  • En forbagt tærtebund – se opskrift på sød tærtebund
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 dl sukker
  • 1 citron
  • 2 æg
  • 50 g marcipan
  • 1 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Lidt chokolade til pynt

Mindre madspild

Har du for meget tærte, så inviter din nabo på et stykke.