Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Bagt blommekompot

Blommekompot er en efterårsspise, der er rigtig lækker ovenpå grød som topping eller i en trifli.

Sådan gør du:

blommerBruger du friske blommer:

  1. Skyl blommerne.
  2. Skræ blommerne i halve og pil kernen ud.

Bruger du frosne blommer:

  1. Tø de frosne blommer op.

Resten gælder for både friske og frosne blommer:

  1. Læg blommerne i en bradepande, evt på bagepapir.
  2. Drys sukker over blommerne.
  3. Bag de friske blommer i 15-30 minutter, de optøede i 1-2 minutter i ovnen ved 180 grader.
  4. Afkøl blommerne og bland kornene fra vanilje i kompotten.

Næringsindhold i blommekompot

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 6 portioner

  • 350 g friske eller frosne blommer, sveske eller victoria
  • 125 g sukker
  • 1 stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud

Mindre madspild

Blommekompot kan holde 1 uge i køleskabet. Rester kan også fryses.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli eller i energidrikke.