Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Sådan kan du bruge dine rester

Brug rester og undgå madspild

Du kan spare mange penge ved at bruge rester fra for eksempel aftensmaden til frokost eller aftensmad dagen efter.

Varmt kan blive til koldt

Rester fra aftensmaden kan bruges, som de er eller laves om til nye retter. Det giver en god variation på dit frokostbord. Du kan for eksempel lave biksemad, hvis der er steg og kartofler tilovers. Eller du kan bruge rester som ingredienser i en pålægssalat. Og der er mange andre muligheder.

Selv en lille rest kan strække langt.

Hvis du har meget tilovers, kan du fryse det og bruge det som et helt måltid en anden dag.

Mange rester kan holde sig mere end en dag i køleskabet – eller de kan fryses. Læs mere om, hvordan du gemmer madrester her.

Gode rutiner

At blive bedre til at bruge rester handler i høj grad om vaner og i nogle tilfælde at lave nye rutiner. Gode rutiner er at:

  • Gemme overskydende mad.
  • Få en idé til, hvordan resterne kan bruges.
  • Eventuelt lave en madplan, hvor du har indtænkt brug af rester.

Madplan giver overblik

En madplan for en uge, kan hjælpe dig med at bruge dine madrester struktureret. Hvis du for eksempel planlægger kogte kartofler mandag, kan du lave en smule ekstra og så planlægge brasede kartofler dagen efter. Du kan også prøve at anvende resterne på en nye måde, så du laver en ny ret.

De fleste madvarer kan sagtens holde sig to-tre dage i køleskabet. Sørg dog for at få dem brugt næste dag eller dagen efter, så du ikke pludselig mister overblikket over, hvad der er i køleskabet.

< Tilbage til forrige side

Flere gode idéer

Savner du flere idéer til, hvordan du kan bruge rester? Hvis du har en smartphone, er der god hjælp at finde i Forbrugerrådet Tænks gratis app For Resten.

Gem resterne

Hvordan gemmer du bedst resterne? Læs mere her.