Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Bulgursalat

Bulgursalat kan du både spise til frokost og som tilbehør til aftensmad.

Sådan gør du:

  1. Kog bulgur efter anvisning på pakken.
  2. Sigt overskydende vand fra og lad bulguren køle af.
  3. Skyl tomater, løg, persille og frisk mynte.
  4. Hak grøntsagerne fint med en kniv.
  5. Bland bulguren med grøntsagerne.
  6. Tilsæt saften fra citronen, olivenolie og salt efter behag lige før servering.
  7. Servér salaten på et fad pyntet med salatblade lagt hele vejen rundt i kanten.

Vidste du at…

Bulgurssalaten stammer fra Mellemøsten, hvor den kaldes Tabbuleh. Traditionelt bruger man salatbladene som en “ske” til at spise Tabbuleh med.

Næringsindhold i bulgursalaten

< Tilbage til forrige side

Ingredienser:

Der bliver til ca. 4 anretninger

  • 50 g fin bulgur
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 4 kviste persille
  • 4 kviste friske mynte
  • Saften af 1 citron
  • 1/2 hovedsalat, eller anden grøn salat, fx hjertesalat
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk salt

Mindre madspild

Rester af grøntsager som agurk, tilberedt aubergine og squash kan også bruges i denne salat.