Citronfromage

Citronfromage kan både bruges som dessert efter aftensmad eller som et lille sødt mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Smelt husblasen og rør den i citronsaften.
  3. Æggeblommer og sukker puttes i en skål og piskes ”hvidt og skummende”.
  4. Æggehviderne puttes i en anden skål og røres stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
  5. Fløden puttes i en tredje skål og piskes stiv.
  6. I skål 1, den med sukker og æggeblommer tilsættes citronsaften og husblassen.
  7. Herefter vendes fløden i. Dette skal gøres stille og roligt og med kærlighed, brug gerne en dejskraber.
  8. Til sidst vendes æggehviderne i og fromagen puttes i den skål, som den skal spises fra.
  9. Den sættes på køl indtil den har sat sig/er stivnet og er nu klar til at spise.

Pynt

Pynt gerne med flødeskum og lidt chokoladepynt.

Næringsindhold i citronfromage