Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Citronfromage

citronerCitronfromage kan både bruges som dessert efter aftensmad eller som et lille sødt mellemmåltid. Opskriften er en af klassikerne fra Byens Køkken.

Sådan gør du:

  1. Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Smelt husblasen og rør den i citronsaften.
  3. Æggeblommer og sukker puttes i en skål og piskes ”hvidt og skummende”.
  4. Æggehviderne puttes i en anden skål og røres stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
  5. Fløden puttes i en tredje skål og piskes stiv.
  6. I skål 1, den med sukker og æggeblommer tilsættes citronsaften og husblassen.
  7. Herefter vendes fløden i. Dette skal gøres stille og roligt og med kærlighed, brug gerne en dejskraber.
  8. Til sidst vendes æggehviderne i og fromagen puttes i den skål, som den skal spises fra.
  9. Den sættes på køl indtil den har sat sig/er stivnet og er nu klar til at spise.

Pynt

Pynt gerne med flødeskum og lidt chokoladepynt.

Næringsindhold i citronfromage

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver til ca. 4 personer

  • 3/4 dl æggeblommer (ca. 2 bægere)
  • 150 g sukker
  • 1 dl æggehvider (ca. 2 bægere)
  • 2 blade husblas
  • 1½ dl fløde
  • ½ dl friskpresset citronsaft (der skal bruges mellem 2 og 3 citroner for at få 1 dl saft)
  • ½ dl fløde til pynt

Mindre madspild

Fromage kan fryses og tøes op igen i køleskab.