Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Find måltidsglæden

Mistet måltidsglæde

Forskellige situationer kan gøre, at du har mistet din spise- og/eller måltidsglæde. Det er helt naturligt at opleve en ændring, hvis du har mistet din ægtefælle, gode ven eller andre tæt på.

Ændringer i dit helbred kan også spille ind. Måske smager maden ikke, som den plejer. Måske mangler du evnen til at kunne dufte. Måske mangler du én at spise sammen med, eller måske mangler du overskud i hverdagen til at tilberede dine måltider.

Appetitten spiller en central rolle for madglæden. Har du ikke lyst til mad, kan du hurtigt komme til at glemme at spise. Og har du mistet appetitten, ser du ikke frem til måltidet, og derfor kan du få følelsen af at spise mere af nød end af lyst.

Savner du at spise med nogen, så se om ikke du kan finde overskuddet til at tage af sted til et af de mange fællesspisningsarrangementer, der finder sted rundt om i kommunen.  Dem kan du finde på paletten. Der er også mulighed for at få en en spiseven. Tilbuddet kan du læse mere om på næste side.

Få en spiseven

Odense Kommune samarbejder med Ældre Sagen, som har en gruppe frivillige, der gerne vil spise sammen med andre. Odense Kommune bidrager med et ekstra måltid mad til spisevennen.

Er du interesseret i at få en spiseven, så læs denne folder, hvor du også kan finde kontaktoplysninger.

Læs mere om spisevenner på Ældre Sagens hjemmeside.

< Tilbage til forrige side

Mad leveret udefra

Du kan få leveret mad til døren, hvis du ikke selv er i stand til at lave din mad.

Læs her om muligheder for at få mad leveret til døren.

Kvalme og mundtørhed

Lider du af kvalme og mundtørhed? Så læs de gode råd her til hvordan du kan mindske generne.