Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Fiskebranade

Fiskebranade er en måde, hvorpå du kan omdanne rester af fisk og kartofler til en velsmagende lun ret.

Sådan gør du:

  1. Mos de kogte kartofler med smør.
  2. Kog hvidløgsfeddet mørt i mælken ved svag varme og mos det.
  3. Rør den lune mælk i kartoffelmosen.
  4. Kom hakkede kapers og dild i.
  5. Smag til med citronskal, salt og peber.
  6. Rør mosen glat med olie.
  7. Pluk fisken i grove stykker og vend den i mosen til sidst.
  8. Kom blandingen i en ildfast form/fad.
  9. Drys med rasp og put smørklatter på.
  10. Gratiner branaden i ovnen ved 220 grader i ca 20 min, til den er sprød og gylden.

Næringsindhold i fiskebranade

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 250 g kogte kartofler
  • 150 g bagt/stegt fisk (laks, torsk el.lign.)
  • 1 dl mælk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • Olie
  • 1 spsk kapers
  • Friskhakket dild
  • Revet citronskal, økologisk
  • Salt og peber
  • Rasp og smør

Mindre madspild

Hvis du har fisk og kogte kartofler eller kartoffelmos tilbage fra dagen før, kan du bruge det i denne fiskebranade.