Fynsk brunsviger

Brunsviger er smagen af Fyn.

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
  2. Tag gryden af blusset.
  3. Tilsæt mælk direkte i gryden. Væsken må ikke være mere end fingervarmt.
  4. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og vaniljesukker.
  5. Smuldr gæren i og rør godt rundt.
  6. Kom melet i lidt ad gangen, når gæren er opløst.
  7. Kom dejen i en smurt lille bradepande.
  8. Lad dejen hæve tildækket i 30-60 minutter.
  9. Forbered fyldet, mens dejen hæver: Kom ingredienserne til fyldet i en gryde og lad det smelte – det tager kun et par minutter.
  10. Prik huller i den færdighævede dej med fingrene. Der skal være plads til fyldet.
  11. Hæld fyldet over dejen og bag i ovnen ved 190 grader i 20 minutter.
  12. Server kagen afkølet, da man kan brænde sig på den smeltede sukkermasse.

TIP: Prøv at putte revet marcipan i fyldet. Det smager himmelsk.

Næringsindhold i fynsk brunsviger