Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Gratin: Kød og grøntsager

Denne gratin er meget velegnet til at få brugt rester af kød og grøntsager fra andre måltider.

Sådan gør du:

  1. Smør en passende form, fx et ildfast fad.
  2. Læg grøntsager og kød i fadet.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader.
  4. Kog mælk og mel op, mens du rører i gryden.
  5. Tilsæt smør.
  6. Afkøl mælkeblandingen.
  7. Del æggene i blommer og hvider.
  8. Tilsæt æggeblommer i blandingen og rør godt.
  9. Pisk æggehviderne med salt, til de stivner let.
  10. Vend hviderne forsigtigt i blandingen.
  11. Hæld blandingen over i fadet og drys rasp på.
  12. Tilbered i ovnen i 40-45 minutter.
  13. Tag gratinen ud af ovnen, når den er gylden og sprød på toppen.

Ønsker du en sprødere skorpe, kan du rive ost på raspen.

Næringsindhold i gratin med kød og grøntsager

(Næringsindholdet her er et skøn, da de præcise tal afhænger af den type rester, du bruger i gratinen)

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 250 g kogte grøntsager – rester af fx kartofler, gulerødder, broccoli, blomkål
  • 100 g tilberedt kød – rester
  • 2 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • ½ dl mel
  • 10 g smør
  • 1½ spsk rasp
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Mindre madspild

Denne ret er en af de mest egnede til at få brugt rester fra aftenmåltidet.

Kød og grøntsager af stort set alle slags kan bruges i retten.