Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Gulerodstzatziki

Gulerodstzatziki er lækker som tilbehør til frokost og aftensmad eller som dip til knækbrød til et mellemmåltid.

guleroedderSådan gør du:

  1. Skræl og skyl gulerødderne.
  2. Riv gulerødderne på et rivejern.
  3. Giv de revne gulerødder en knivspids salt og rør det sammen.
  4. Lad gulerødderne hvile i 30 minutter.
  5. Lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  6. Vend de revne og afdryppede gulerødder med græsk yoghurt.
  7. Riv hvidløg ned i og rør rundt.
  8. Smag til med citron og fennikelfrø.
  9. Pynt evt. med frisk estragon eller anden krydderurt.

Tip

Du kan pifte gulerodstzatzikien op ved at skære fennikel i meget tynde skiver og lade dem salte sammen med de revne gulerødder (punkt 3-4 i Sådan gør du).

Næringsindhold i gulerodstzatziki

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 4-6 gulerødder (300 g)
  • 4-6 spsk græsk yoghurt (100 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk fennikelfrø (2 g) (kan udelades)

Pynt

  • 1 spsk estragon eller anden krydderurt

Mindre madspild

Gulerodstzatzikien kan holde sig i en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med din nabo, så intet går til spilde.