Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Havregrødskage

Havregrødskagen forvandler rester af havregrød fra morgenmaden til en lækker, sød forkælelse.

Sådan gør du:

  1. Kog havregrøden, og lad den afkøle.
  2. Pisk æg, sukker og farin godt.
  3. Kom den smeltede smør i sukker-æggeblandingen og rør rundt.
  4. Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt og vend det i dejen.
  5. Tilsæt havregrøden.
  6. Kom dejen i en bagepapirsklædt springform.
  7. Bag kagen i ca. 45 min ved 175 grader.

Du kan også lave havregrødskagen til muffins. Kom da dejen i papirsforme og hold øje med dem i ovnen. Bagetiden er her ca. 25 minutter.

TIP: Kagen bliver endnu bedre af at stå. Du kan derfor med fordel bage den dagen før, den skal spises, og så stille den et køligt sted natten over.

Sådan laver du glasur:

  1. Kog mørk farin, smør og mælk sammen.
  2. Hæld glasuren over kagen, når kagen er bagt.
  3. Drys eventuelt med lidt havregryn på glasuren til sidst.

Næringsindhold i kagen med glasur

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver 1 springform

Havregrød:

  • 1 kop havregryn
  • 1½ kop vand

Kage:

  • Afkølet havregrød
  • 125 g smeltet smør
  • 2 hele æg
  • 225 g sukker
  • 1 kop brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt

Glasur:

  • 100 g mørk farin
  • 75 g smør
  • 1 spsk mælk

Mindre madspild

Havregrødskagen er en god måde at bruge rester af havregrød fra morgenmaden på.