Hindbærgrød

Hindbærgrød er syrligt og sødt i den helt rigtige kombination.

Grøden kan bruges som topping, i trifli eller alene som hindbærgrød.

Sådan gør du:

Bruger du friske bær:

  1. Skyl hindbærrene.

Bruger du frosne bær:

  1. Tø de frosne hindbær op.

Resten gælder for både friske og frosne hindbær:

  1. Kom bærrene i en gryde sammen med vand, der lige dækker bunden.
  2. Kog de friske bær i 2-3 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
  3. Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
  5. Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
  6. Afkøl grøden – den stivner langsomt.
  7. Smag grøden til  – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
  8. Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.

Næringsindhold i hindbærgrød