Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Jordbærgrød

Jordbærgrød er sommer, sol og blå himmel i Danmark. Grøden kan bruges som topping, i trifli eller alene som jordbærgrød.

Sådan gør du:

jordbaerBruger du friske bær:

  1. Skyl og nip jordbærrene.

Bruger du frosne bær:

  1. Tø de frosne jordbær op.

Resten gælder for både friske og frosne jordbær:

  1. Kom bærrene i en gryde, sammen med vand der lige dækker bunden.
  2. Kog de friske bær i 2-3 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
  3. Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
  5. Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
  6. Afkøl grøden – den stivner langsomt.
  7. Smag evt grøden til med citronsaft.
  8. Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.

Næringsindhold i jordbærgrød

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 250 g friske eller frosne jordbær
  • 50 g sukker
  • ½ stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud
  • Saft af ½ citron
  • 30 g kartoffelmel og ¾ dl vand
  • 1 spsk sukker til drys

Mindre madspild

Jordbærgrød kan holde 1 uge i køleskabet.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli eller i energidrikke.