Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Suppe: Jordskoksuppe

Jordskokker er i sæson fra september til april, og selvom de kan være en udfordring af ordne, så smager de dejligt med deres let sødlig og nøddeagtig smag.

Sådan gør du:

  1. Jordskokkerne vaskes godt og skæres i grove tern.
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i samme størrelse tern som jordskokkerne.
  3. Løg og hvidløg brunes i olien i en gryde, de skal være gyldne inden kartofler, jordskokker, timian, muskatnød og æblejuice tilsættes.
  4. Det hele dækkes med vand og koger en halv times tid til det hele er mørt.
  5. Suppen blendes og fløden hældes i.
  6. Smag til med salt, peber og et sprøjt citronsaft.

Næringsindhold i jordskoksuppe

 

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 4 personer

  • Et løg i tern
  • Et fed hvidløg hakket
  • 3 spsk olie
  • 200 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 2 dl æblejuice
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Et drys timian (enten frisk eller tørret)
  • Lidt revet muskatnød
  • En halv citron
  • En dusk frisk persille
  • Salt og peber