Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Kakaokage

Kakaokage er lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.

Sådan gør du: Kagegrunddej

  1. Pisk smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
  3. Vend mel og bagepulver i.

kakaokageTil denne portion kakaokage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til kakaokage, skal du bruge 50 g kakao i stedet for 25 g. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Citronkage eller Kokoskage

Sådan gør du: kakaokage

  1. Vend kakao i grunddejen.
  2. Hæld massen op i en passende bradepande – evt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 180 grader i ca 20-30 minutter.
  4. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen med en kniv.

Sådan gør du: Kakaoglasur

  1. Rør vand, kakao og flormelis sammen i en gryde, som varmes lidt op. Når glasuren opvarmes, størkner den lettere på kagen efterfølgende.
  2. Smør glasuren over kagen, når kagen er afkølet.

Næringsindhold i kakaokagen

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser:

Grunddej:
Der er kage til ca. 20 pers. i en hel portion grunddej

  • 1 pakke smør (250 g) – stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 4-5 æg (250 g)
  • 150-250 g mel alt efter, hvor fugtig en kage, du ønsker.
  • 2 spsk bagepulver (15 g)

Særligt for kakaokage:
(passer til en 1/2 portion grunddej)

  • 25 g kakao

Kakaoglasur:

  • 1 spsk vand
  • 2 spsk kakao
  • Flormelis (til den rette konsistens er opnået)

Mindre madspild

Kagerester kan bruges til trifli.

Hæld lidt sherry/portvin henover et stykke kagerest, top med lidt frugtgrød og server med flødeskum.