Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Klatkager af havregrød

Klatkager er en god måde at bruge rester af havregrød. Lav dem som en del af din morgenmad eller som et lækkert mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel.
  2. Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal
  3. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca ½ time.
  4. Steg små klatkager i smør på en stegepande.
  5. Server klatkagerne lune med for eksempel bær og ahornsirup eller med marmelade.

TIP: Du kan også lave en salt version med krydderurter. På den måde kan klatkagerne spises med for eksempel dip eller pålægssalater.

Er din appetit lille?

Tilsæt ekstra fedt i dejen. Det kan for eksempel være smør eller olie.

Spis klatkagerne med skyr blandet med flødeskum eller en fed pålægssalat.

Næringsindhold i klatkager af havregrød

 

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 4 dl kold havregrød, risengrød eller anden grødtype
  • 2 æg
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør

Mindre madspild

Klatkager er en god måde at få brugt eventuelle rester af grød fra morgenmaden.