Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Lammefrikadeller med ratatouille og pasta

Lammefrikadeller med ratatouille og pasta er en favoritret fra Byens Køkken

Sådan laver du lammefrikadellerne:

  1. Det hakkede kød røres “sejt” med saltet.
  2. Peberen blandes med havregrynene, og røres i kødet sammen med det hakkede løg og den hakkede persille.
  3. Æggene røres i, og farsens “fasthed” tilpasses med mælken.
  4. Frikadellerne formes med en ske og indersiden af hånden, og steges på en varm pande.

Sådan laver du ratatouille:

  1. Løg og hvidløg brunes godt af i halvdelen af olien.
  2. De hakkede tomater og tomatkoncentrat tilsættes og koges op til det er blevet lidt tykkere. Det skal koge mindst 20 min for at koge ”dåsesmagen” ud af tomaterne.
  3. Squash, aubergine og peberfrugter brunes på en pande og puttes ned i tomatsovsen.
  4. Krydderierne tilsættes og det hele koges godt igennem og smages til med chili, salt og peber.

Hvis du bruger friskekrydderurter, er det ikke nødvendigt at pille bladene af stænglerne. Du putter bare det hele i gryden, og når retten er færdig, piller du stænglerne op inden servering.

Server med kogt pasta, enten frisk eller tørret, som koges efter vejledningen på pakken.

 

 

Næringsindhold i lammefrikadeller

 

 

 

 

 

Næringsindhold i ratatouille

 

 

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 4 personer

Lammefrikadeller

  • 250 g hakket lammekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 70 g havregryn
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • Et stort løg, som hakkes fint
  • 2 tsk salt
  • Et lille drys peber
  • En ”potte” frisk persille, som plukkes og hakkes
  • Lidt smør eller andet fedtstof til stegning

Ratatouille:

  • 1 stort løg, som skæres i tern
  • 2 fed hvidløg, som hakkes groft
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 1 squash, skåret i grove tern
  • 1 aubergine, skåret i grove tern
  • 1 rød peber, skåret i grove tern
  • 1 ”potte” frisk basilikum
  • 3 stilke frisk oregano
  • 2 stilke frisk timian
  • Et lille drys chilipulver eller et skvat chilisovs
  • 2 tsk salt
  • Et drys peber

Du kan sagtens bruge tørrede krydderurter, det smager også lækkert.