Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Nakkekoteletter i fad

Nakkekoteletter i fad er en klassiker i det danske køkken, her i en variant med squash og sennep.

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 180 gr.
  2. Koteletterne krydres med salt og peber og brunes hurtigt på panden i olie eller margarine.
  3. Læg koteletterne til side.
  4. Løg og squash steges på panden i olie/margarine fra koteletterne, til løgene bliver bløde og squashen tager let farve.
  5. Tilsæt sennep, madlavningsfløde og bouillon, og lad det koge op.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kom sauce og grøntsager i bunde af et fad, og placer koteletterne ovenpå.
  8. Smør en ekstra klat sennep på hver kotelet, og drys med grofthakket dild.
  9. Kom fadet i ovnen 15-20 min.

Server med ovnstegte kartofler eller ris.

Næringsindhold i nakkekoteletter i fad

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 nakkekoteletter
  • Olie eller margarine
  • 4 løg, snittes i ringe
  • 2 squash, skæres i skiver
  • 4-5 dl madlavningsfløde
  • Et par gode spsk dijonsennep
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 1 bundt dild
  • Salt og peber