Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Rabarbergrød

Rabarbergrød kan spises både som topping på en grød, i en trifli eller alene som frugtgrød.

Sådan gør du:

Bruger du friske rabarber:

  1. Skær top og bund af rabarberne.
  2. Skyl rabarberne.
  3. Skær rabarberne i passende små stykker.

Bruger du frosne rabarber:

  1. Tø de frosne rabarber op.

For både friske og optøede rabarber:

  1. Kom rabarberstykkerne i en gryde med lidt vand i bunden.
  2. Kom sukker, vaniljekorn og stænger i gryden.
  3. Læg låg på og bring gryden i kog.
  4. Tag derefter låget af.
  5. Kog rabarberne til en passende grød. Det tager 20-30 minutter for friske, 5 minutter for optøede.
  6. Rør undervejs, så grøden ikke brænder på.
  7. Er grøden tynd, så jævn den med lidt kartoffelmel rørt ud i lidt vand. Grøden må herefter ikke koge.
  8. Afkøl grøden og tilsæt evt nonoxal, så grøden ikke giver en snerpende fornemmelse i munden.
  9. Smag på grøden – er den for syrlig, skal der mere sukker i.
  10. Drys med sukker på toppen af grøden for, at den ikke trækker skind.

Næringsindhold i rabarbergrød

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 250 g friske eller frosne rabarber
  • 75 g sukker, fx rørsukker
  • 1 stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud
  • Evt ½ tsk nonoxal (3 g)
  • 1 tsk sukker til drys
  • evt lidt kartoffelmel rørt ud i vand, til hvis grøden er tynd og skal jævnes.

Mindre madspild

Rabarbergrød kan holde 1 uge i køleskabet. Grødrester kan også fryses.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli og energidrikke.