Spread: Bønnespread

Bønnespread kan smøres på brødet til frokost eller serveres som dip til knækbrød til et mellemmåltid.

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Sæt de store hvide bønner i blød i rigeligt vand i en skål på køl, dagen inden du skal bruge dem.

Dag 2:

  1. Kog de udblødte bønner i rigeligt frisk vand med laurbærblade, til de er helt møre – det tager ca. 1 time.
  2. Hæld lidt af vandet fra og gem det.
  3. Afkøl bønnerne lidt.
  4. Pil laurbærbladene op og kassér dem.
  5. Blend bønnerne med olie, salt, peber og smag til med citronsaft.
  6.  Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, til du har den rette konsistens.
  7. Pynt med hakket persille eller purløg ved servering.

Her kan du se, hvordan du gør. Mængderne i videoen er dog anderledes end i opskriften. Følger du mængderne i vidoen, bliver der ca. 10 portioner.

Næringsindhold i bønnespread

 

 

Mangler du tid?

Du kan spare tid og bruge bønner fra dåse.

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet fra bønnerne i dåsen og gem det.
  2. Blend bønnerne med olie, salt, peber og smag til med citronsaft.
  3. Tilsæt eventuelt lidt af vandet fra dåsen, til du har den rette konsistens.
  4. Pynt med hakket persille ved servering.