Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret. Hvert år til Valdemarsdag, hedder menuen fra Byens Køkken: stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler.

Sådan gør du:

  1. Flæsk saltes og lægges på en rist over en bradepande, der er beklædt med bagepapir (til at opsamle fedtet).
  2. Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne ved 175 grader i 30-40 min.
  3. Vend skiverne et par gange undervejs.

Persillesovs:

  1. Smelt smør i en gryde ved lav varme.
  2. Pisk mel i til det er en jævn masse.
  3. Pisk mælk i lidt ad gangen.
  4. Kog sovsen i 5-7 min ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem.
  5. Smag til med citronsaft, en smule citronskal, persille, salt og peber.

Server med kartofler.

Næringsindhold i flæsk

 

 

 

Næringsindhold i persillesovs

 

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 4 personer

  • 800 g flæsk i skiver
  • 1 spsk salt

Persillesovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4-6 dl mælk
  • ½ citron, saften derfra, samt en smule citronskal
  • 1 stort bundt finthakket persille
  • Salt og peber