Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Stegt lever med bløde løg

Til stegt lever kan bruges både lever fra kalv eller gris, de fleste foretrækker dog kalvelever, da den er mere blød i teksturen.

Sådan gør du:

  1. Skær leveren i passende tynde skiver, renset for sener.
  2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
  3. Brun løgene i fedtstof på panden.
  4. Tag løgene af panden.
  5. Vend leverstykkerne i en blanding af mel, salt og peber.
  6. Steg dem blidt i fedtstof på panden 2-3 min på hver side.
  7. Tag leverstykkerne af panden.
  8. Kog panden af med bouillon samt fløde.
  9. Kog væden ind nogle minutter og jævn til sovs med meljævningen.
  10. Tilsæt løg og leverstykker i panden.

Server med kogte kartofler og surt

Næringsindhold i stegt lever med bløde løg

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Til 4 personer

  • 600 g kalvelever (eller svinelever)
  • 3 spsk mel
  • Salt og peber
  • 3 store løg
  • Fedtstof til stegning
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl fløde
  • meljævning