Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Suppe: Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er en dejlig suppe, der dufter og smager skønt på en kold dag.

Sådan gør du:

  1. Skyl blomkålen og skær det i små stykker.
  2. Kog blomkålsstykkerne i vand i 15-20 minutter til de er møre.
  3. Blend den kogte blomkål med en stavblender i gryden med lidt af kogevandet, piskefløde, skyr, smør, salt, peber og lidt citron.
  4. Tilsæt evt. mere blomkålsvand for at få den ønskede konsistens.
  5. Smag eventuelt til med lidt revet muskatnød.

Næringsindhold i blomkålssuppe

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver til ca. 4 portioner

  • 500 g blomkål
  •  ½ l vand
  • 2 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 1 dl skyr (300 g)
  • ½ – 1 spsk salt
  • Citronsaft fra ½ økologisk citron
  • Eventuelt lidt revet muskatnød

Mindre madspild

Suppen kan holde sig i op til en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Del eventuelt portionen med din nabo, så intet går til spilde.