Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Suppe: Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe varmer og smager dejligt året rundt.

Sådan gør du:

  1. Skyl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker – stokken af blomkål og broccoli kan også bruges.
  2. Svits løg, hvidløg og grøntsager i en gryde et par minutter.
  3. Tilsæt mælk og fløde og lad grøntsagerne koge, til de er møre.
  4. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber, citron og muskat.

Næringsindhold i grøntsagssuppe

(udregnet med blomkål som ingrediens)

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver ca. 4 portioner

  • 200 g grøntsager – fx selleri, persillerod, pastinak, græskar, gulerødder, blomkål, broccoli
  • ½ løg i tern
  • ½ fed hakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Saft af ½ økologisk citron
  • 1 knivspids muskat

Mindre madspild

Rester af rå eller kogte kartofler, selleri, persillerod, pastinak, græskar, gulerødder, blomkål og broccoli kan du bruge som ingredienser til suppen.