Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Suppe: Hokaidosuppe

Hokaidosuppe er en dejlig efterårssuppe, der er flot orange i farven og samtidig dufter og smager skønt.

Sådan gør du:

  1. Vask hokaidogræskarret og flæk det.
  2. Skrab kernerne ud med en ske.
  3. Skær det i mindre stykker.
  4. Skræl gulerødder og kartofler.
  5. Skær gulerødder og kartofler i mindre stykker.
  6. Kog grøntsagerne i ca. 7, 5 dl grønsagsbouillon alt efter, hvor tyk suppen skal være.
  7. Blend de udkogte grøntsager i gryden med en stavblender sammen med 1 dl fløde (pas på det ikke sprøjter – afskærm eventuelt gryden med et viskestykke rundt om stavblenderen).
  8. Smag til med salt, sukker og citron.

Næringsindhold i hokaidosuppe

Giv suppen et twist

Pift eventuelt suppen op med lidt friskrevet ingefær, som koges sammen med grøntsagerne.

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver 4-6 portioner

  • 500 g hokkaidogræskar (ca 1/2 græskar)
  • 125 g gulerødder
  • 125 g kartofler
  • 7,5 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • lidt citron

Mindre madspild

Suppen kan holde sig i op til en uge i køleskabet i en tætsluttende beholder. Den kan også fryses.

Del eventuelt portionen med din nabo, så intet går til spilde.