Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Tartelet: Skinke/ærter/gulerod

Tarteletter med skinke, gulerødder og ærter er en velsmagende klassiker på frokostbordet og til aftensmaden.

Sådan gør du:

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Tilsæt mel og pisk det sammen, til der ikke er flere klumper.
  3. Hæld mælk i lidt ad gangen og pisk, til der ikke er klumper.
  4. Kom skinkekød, ærter og gulerødder i gryden og bring det i kog.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Varm ovnen op til 200 grader.
  7. Sæt tarteletterne ind på en rist i ovnen i 5 minutter (følg anvisningen på pakken).
  8. Server tarteletter med kød- og grøntsagsfyldet og afslut med et drys af persille.

Næringsindhold i tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver 4 tarteletter

  • 4 tarteletter
  • 100 g skinketern
  • 75 g kogte ærter
  • 75 g kogte gulerødder
  • 10 g smør
  • 1 spsk mel
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk persille
  • Salt og peber

Mindre madspild

Tarteletter er en rigtig god måde at få brugt rester på. Du kan bruge grøntsagsrester af aftensmaden – fx selleri, persillerod og pastinak.