Gulerodstzatziki

Gulerodstzatziki er lækker som tilbehør til frokost og aftensmad eller som dip til knækbrød til et mellemmåltid.

guleroedderSådan gør du:

  1. Skræl og skyl gulerødderne.
  2. Riv gulerødderne på et rivejern.
  3. Giv de revne gulerødder en knivspids salt og rør det sammen.
  4. Lad gulerødderne hvile i 30 minutter.
  5. Lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  6. Vend de revne og afdryppede gulerødder med græsk yoghurt.
  7. Riv hvidløg ned i og rør rundt.
  8. Smag til med citron og fennikelfrø.
  9. Pynt evt. med frisk estragon eller anden krydderurt.

Tip

Du kan pifte gulerodstzatzikien op ved at skære fennikel i meget tynde skiver og lade dem salte sammen med de revne gulerødder (punkt 3-4 i Sådan gør du).

Næringsindhold i gulerodstzatziki