Rabarbergrød
Rabarbergrød kan spises både som topping på en grød, i en trifli eller alene som frugtgrød.
Sådan gør du:
Bruger du friske rabarber:
- Skær top og bund af rabarberne.
- Skyl rabarberne.
- Skær rabarberne i passende små stykker.
Bruger du frosne rabarber:
- Tø de frosne rabarber op.
For både friske og optøede rabarber:
- Kom rabarberstykkerne i en gryde med lidt vand i bunden.
- Kom sukker, vaniljekorn og stænger i gryden.
- Læg låg på og bring gryden i kog.
- Tag derefter låget af.
- Kog rabarberne til en passende grød. Det tager 20-30 minutter for friske, 5 minutter for optøede.
- Rør undervejs, så grøden ikke brænder på.
- Er grøden tynd, så jævn den med lidt kartoffelmel rørt ud i lidt vand. Grøden må herefter ikke koge.
- Afkøl grøden og tilsæt evt nonoxal, så grøden ikke giver en snerpende fornemmelse i munden.
- Smag på grøden – er den for syrlig, skal der mere sukker i.
- Drys med sukker på toppen af grøden for, at den ikke trækker skind.