Butterdejsvafler med jordbær
Sådan gør du:
- Udstik butterdejen i små runde dejstykker.
- Rul dejstykkerne ud i sukker.
- Læg stykkerne på bagepapir.
- Bag stykkerne gyldne ved 200 grader i ca. 10 minutter.
- Hæld jordbær, vand, vanillekorn og sukker i en gryde.
- Kog ingredienserne i gryden sammen i et par minutter.
- Blend den færdigkogte sauce til en ensartet masse.
- Tag saucen af blusset.
- Rør kartoffelmelet til en jævning ved at røre det ud i ½ dl koldt vand.
- Tilsæt kartoffelmelsjævningen i jordbærsaucen under omrøring.
- Saucen stivner, efterhånden som den afkøles.
- Pisk fløden til skum med flormelis.
- Servér vaffel med flødeskum og jordbærsauce.
HUSK
Frosne bær skal altid koges mindst 1 minut før servering, da de kan have sygdomsfremkaldende bakterier på overfladen.
Næringsindhold i butterdejsvafler