Citronkage med citronglasur
Citronkage er frisk, fugtig og lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.
Sådan gør du: Kagegrunddej
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
- Vend mel og bagepulver i.
Til denne portion citronkage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til citronkage, skal du bruge 4-6 citroner i stedet for 2-3. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Kakaokage eller Kokoskage
Sådan gør du: Citronkage
- Riv skallen af citronerne.
- Pres saften ud af citronerne – eventuelt over en sigte, så du undgår kerner i dejen.
- Vend citronsaft og revet citronskal i grunddejen.
- Hæld massen op i en passende kageform, fx en springform – evt med bagepapir. (i videoen her på siden er kageformen meget lille, da det kun er halvdelen af portionen, der er i formen)
- Bag kagen ved 180 grader i ca 20-30 minutter.
- Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker en kniv i kagen.
- Lad kagen afkøle, inden du pynter den.
Du kan pynte den afkølede citronkage med flormelis eller denne lækre glasur.
Sådan gør du: Citronglasur
- Rør citronsaft og flormelis sammen i en gryde, som varmes lidt op. (Når glasuren opvarmes, størkner den lettere på kagen efterfølgende)
- Smør glasuren over kagen, når kagen er afkølet.
Næringsindhold i citronkage