Hindbærgrød
Hindbærgrød er syrligt og sødt i den helt rigtige kombination.
Grøden kan bruges som topping, i trifli eller alene som hindbærgrød.
Sådan gør du:
Bruger du friske bær:
- Skyl hindbærrene.
Bruger du frosne bær:
- Tø de frosne hindbær op.
Resten gælder for både friske og frosne hindbær:
- Kom bærrene i en gryde sammen med vand, der lige dækker bunden.
- Kog de friske bær i 2-3 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
- Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
- Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
- Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
- Afkøl grøden – den stivner langsomt.
- Smag grøden til – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
- Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.