Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret.

Sådan gør du:

  1. Flæsk saltes og lægges på en rist over en bradepande, der er beklædt med bagepapir (til at opsamle fedtet).
  2. Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne ved 175 grader i 30-40 min.
  3. Vend skiverne et par gange undervejs.

Persillesovs:

  1. Smelt smør i en gryde ved lav varme.
  2. Pisk mel i til det er en jævn masse.
  3. Pisk mælk i lidt ad gangen.
  4. Kog sovsen i 5-7 min ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem.
  5. Smag til med citronsaft, en smule citronskal, persille, salt og peber.

Server med kartofler.

Næringsindhold i flæsk

Næringsindhold i persillesovs