Tærtebunde, søde
Søde tærtebunde kan bruges til lækre desserttærter.
Sådan gør du:
- Vend de kolde smørterninger sammen med mel, flormelis, salt og det halve sammenpiskede æg.
- Rør kun til dejen har samlet sig og undgå, at dejen bliver varm. Du kan godt bruge en røremaskine med dejkrog til at røre dejen. Kør så lidt, at dejen kun lige samler sig.
- Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid inden udrulning.
- Rul dejen ud på et meldækket bord, så den passer til tærteformen. Brug ikke en for tyk tærteformen, da dejen så kan glide ned af kanterne, når den bages.
- Få dejen til at passe i formen.
- Stik dejen med en gaffel for at sikre, at den ikke bages op.
- Sæt tærteformen i køleskab i ½ times tid inden bagning.
- Forbag tærtedejen i 10 minutter i en forvarm ovn ved 200 grader, inden fyldet puttes i.
TIP: Fordelen ved at forbage tærtedejen er, at den bliver sprød, når tærten skal bages med fyld.