Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Cancer

Har du cancer?

Som cancerpatient ønsker du sikkert at styrke din krop bedst muligt. Dette blandt andet gennem den mad du spiser. Hvad der er godt at spise for dig, afgøres af din vægt og din appetit.

Hvad skal jeg spise?

Hvis du kan spise, som du plejer, og ikke taber dig, kan du følge de samme anbefalinger, som gælder for alle andre.

Hvis du har lille appetit og taber dig, er det vigtigste formål med din mad at modvirke, at du taber dig mere.

  • Spis mad med højt fedtindhold og protein.
  • Spar på frugt, grønt og fuldkorn, da de mætter meget, men har et lavt energiindhold.

Læs gode råd om lille appetit her.

Forskellige behandlinger kan give bivirkninger, der kan medføre problemer med at spise. Måske lider du ofte af mundtørhed, kvalme eller forstoppelse. Det kan også være, at du taber dig eller tager på af behandlingen. På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan du læse hvordan du kan afhjælpe bivirkninger og senfølger.

Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig at spise, og hvilke forholdsregler du skal tage, så kontakt din læge eller klinisk diætist.

 

Fysisk aktivitet

Hvis du har cancer, er det godt for dig fortsat at motionere og røre dig. Trænede du ikke, før du blev syg, kan du roligt gå i gang med det. Lidt er bedre end ingenting.

Det er også en god idé at overveje, hvordan du kan tænke bevægelse ind i dine daglige gøremål. Selv aktiviteter som at gå eller cykle til supermarkedet i stedet for at køre bil gør en forskel.

Vær opmærksom på din krop, og lyt til dens signaler.

Er du i tvivl om, hvad der er for meget eller for lidt, så tal med din læge.

Læs mere her om gode råd til fysisk aktivitet, når du er ramt af cancer.

 

< Tilbage til forrige side

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har på deres hjemmeside gode råd om mad og kræft, både til dig der skal i gang med en behandling, er i behandling og dig, der er færdig med behandling.

Kræftrådgivningen

Kræftrådgivningen er et åbent tilbud, hvor du kan komme ind fra gaden og få en samtale med en rådgiver, deltage i en lang række forskellige aktiviteter, møde andre i samme situation, eller bare drikke en kop kaffe/te.

Læs mere her.