Project Description
Citronfromage
Citronfromage kan både bruges som dessert efter aftensmad eller som et lille sødt mellemmåltid. Opskriften er en af klassikerne fra Byens Køkken.
Sådan gør du:
- Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Smelt husblasen og rør den i citronsaften.
- Æggeblommer og sukker puttes i en skål og piskes ”hvidt og skummende”.
- Æggehviderne puttes i en anden skål og røres stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
- Fløden puttes i en tredje skål og piskes stiv.
- I skål 1, den med sukker og æggeblommer tilsættes citronsaften og husblassen.
- Herefter vendes fløden i. Dette skal gøres stille og roligt og med kærlighed, brug gerne en dejskraber.
- Til sidst vendes æggehviderne i og fromagen puttes i den skål, som den skal spises fra.
- Den sættes på køl indtil den har sat sig/er stivnet og er nu klar til at spise.
Pynt
Pynt gerne med flødeskum og lidt chokoladepynt.
Næringsindhold i citronfromage
Ingredienser
Der bliver til ca. 4 personer
- 3/4 dl æggeblommer (ca. 2 bægere)
- 150 g sukker
- 1 dl æggehvider (ca. 2 bægere)
- 2 blade husblas
- 1½ dl fløde
- ½ dl friskpresset citronsaft (der skal bruges mellem 2 og 3 citroner for at få 1 dl saft)
- ½ dl fløde til pynt
Mindre madspild
Fromage kan fryses og tøes op igen i køleskab.