Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Græsk salat

Sådan gør du:

  1. Skyl romainebladene og lad dem dryppe af.
  2. Pluk eller skær bladene i passende mundrette stykker.
  3. Skær tomater i skiver og agurker i tern.
  4. Skær rødløg i tynde skiver.
  5. Anret salatbladene i bunden af et fad.
  6. Læg skiver af tomater og tern af agurker ovenpå salatbladene.
  7. Pynt tilsidst salaten med feta-tern og oliven.
  8. Rør en dressing sammen af olie, eddike, salt og peber.
  9. Hæld dressingen over salaten.

Et godt råd…

Hæld ikke dressingen over salaten, medmindre du ved, at det hele bliver spist. På den måde kan du gemme en rest af salaten i køleskabet uden den bliver slatten.

Næringsindhold i den græske salat uden dressing

< Tilbage til forrige side

Ingredienser:

Der bliver til ca 4 små anretninger

  • ½ romainesalat
  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • 1 rødløg
  • 100 g fetaost i tern
  • 100 g oliven

Dressing

  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Mindre madspild

Rester fra grøntsager som melon, tilberedt aubergine og squash kan også bruges i denne salat.