Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Sæson for frugt og grønt

Det er altid en god idé at spise efter, hvad der er i sæson. Frugt og grønt i sæson er ofte billigere og friskere. Vælg også gerne efter, hvad der kan dyrkes lokalt. Brug den fynske køkkenhave. Lokale sæsonvarer er ikke kun billigere, de smager også bedre.

Marts

Grøntsager:

Forårsløg, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, kinaradise, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, spinat, vårsalat

Frugt:

Ananas, appelsin, citron, grape, lime, æble

April

Grøntsager:

Forårsløg, gulerod, jordskok, kartoffel, kinakål, kinaradise, løg, pastinak, persillerod, porre, rabarber, radise, rucola, rødbede, rødløg, spinat, tomat, vårsalat

Frugt:

Mango, passionsfrugt

Maj

Grøntsager:

Agurk, asparges, cherrytomat, forårsløg, gulerod, kartoffel, kinakål, løg, rabarber, radise, rucola, salat, slikporre, spidskål, spinat, tomat, vårsalat

Frugt:

Rabarber

Juni

Grøntsager:

Agurk, asparges, blomkål, fennikel, forårsløg, glaskål, gulerod, kartoffel, løg, peberfrugt, rabarber, radise, rucola, salat, slikporre, spidskål, spinat, tomat, vårsalat, ærter

Frugt:

Jordbær, stikkelsbær

Juli

Grøntsager:

Agurk, aubergine, blomkål, broccoli, fennikel, forårsløg, glaskål, gulerod, kartoffel, løg, peberfrugt, porre, radise, rødbede, salat, spidskål, spinat, sukkerærter, tomat, ærter

Frugt:

Hindbær, jordbær, kirsebær, melon, mirabelblommer, moreller, ribs, solbær, stikkelsbær

August

Grøntsager:

Agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, drueagurk, fennikel, forårsløg, græskar, glaskål, gulerod, hvidløg, løg, majs, peberfrugt, porre, radise, rødbede, salat, spinat, squash, sukkerærter, tomat, ærter

Frugt:

Blomme, blåbær, brombær, hindbær, kirsebær, melon, pære, ribs, rønnebær, solbær, stikkelsbær, tyttebær, æble

September

Grøntsager:

Agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, drueagurk, fennikel, græskar, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, løg, pastinak, peberfrugt, peberrod, persillerod, porre, rødbede, rødkål, salat, spinat, squash, tomat

Frugt:

Abrikos, blomme, blåbær, brombær, melon, nektarin, pære, æble

Oktober

Grøntsager:

Agurk, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, squash, tomat

Frugt:

Pære, æbler

November

Grøntsager:

Bladselleri, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål

Frugt:

Appelsin, grape, klementin, pære, æble

December

Grøntsager:

Bladselleri, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål

Frugt:

Appelsin, grape, granatæble, klementin, pære, æble

Januar

Grøntsager:

Græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål

Frugt:

Appelsin, citron, granatæble, grape, klementin, lime, mandarin, pære, æble

Februar

Grøntsager:

Græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hvidløg, jordskok, kartoffel, kinaradise, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål

Frugt:

Ananas, citron, grape, kiwi, lime, æble

< Tilbage til forrige side

Inspiration?

Find inspiration til din madlavning med årstidens frugt og grønt på sæson.dk

Opbevaring af frugt og grønt

Det er vigtigt, at du opbevarer dine frugter og grøntsager rigtigt. Så holder de længere.

Se her, hvordan du bedst opbevarer de grønne sager.