Økologi hos MAD til hver DAG

Hvad er økologi?

logoet for økologiØkologi handler om at tage særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd  – både i landbruget og på de fabrikker, hvor madvarer fremstilles.

 

Hvorfor skal du vælge økologi?

Økologi er…

  • Fødevarer uden sprøjterester
  • Rene varer, der ikke er sminket
  • Økologiske dyr har bedre forhold, idet de kommer ud, når årstiden tillader det, og har bedre plads at bevæge sig rundt på.
  • Bevarelse af en rig og ren natur.
  • Godt for grundvandet.

Læs mere om, hvad økologi er her.

Det økologiske spisemærke i bronze

logoet for det økologiske spisemærke i bronze

Siden april 2016 har køkkenet MAD til hver DAG haft det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at 30-60% af de indkøbte råvarer er økologiske.

Mad som i de gode gamle dage

For os handler økologi meget om at gå et par generationer tilbage og huske de gamle dyder, hvor man brugte sin kreativitet og lavede mad af årstidens råvarer. Forestil dig, at vi ikke havde mulighed for at købe alverdens varer i supermarkedet, så ville vi være nødt til at tænke kreativt og fuldt ud udnytte de råvarer, vi kunne skaffe i lokalområdet hver sæson.

logoet for økologiRespekt for råvarerne

Vi oplever også at økologien giver mere madglæde og respekt for råvarerne, fordi alle råvarer ikke er til rådighed hele tiden. Hver måned kommer der nye friske grøntsager, som ikke var der i den forrige.

Det er skønt når vi får sommerens første sprøde rabarber hjem i april, som kan bruges i både det søde og det salte køkken. Eller når de flotte danske kålhoveder er klar til høst i sensommeren, hvor de bliver til gode gammeldags retter fulde af vitaminer og kraft.

Mere økologi?

Med de 30-60% økologi har køkkenet nået målet som bestyrelsen/kommunerne vedtog tilbage i 2013. Det er en bekostelig affære at omlægge så stor en køkkendrift til økologi, så selvom køkkenet fortsat vil arbejde på at øge økologiprocenten, er det ikke realistisk at komme over de 60% foreløbig.