Du kan spare mange penge ved at bruge rester fra for eksempel aftensmaden til frokost eller aftensmad dagen efter.
Varmt kan blive til koldt
Rester fra aftensmaden kan bruges, som de er eller laves om til nye retter. Det giver en god variation på dit frokostbord. Du kan for eksempel lave biksemad, hvis der er steg og kartofler tilovers. Eller du kan bruge rester som ingredienser i en pålægssalat. Og der er mange andre muligheder.
Selv en lille rest kan strække langt.
Hvis du har meget tilovers, kan du fryse det og bruge det som et helt måltid en anden dag.
Eventuelt lave en madplan, hvor du har indtænkt brug af rester.
Madplan giver overblik
En madplan for en uge, kan hjælpe dig med at bruge dine madrester struktureret. Hvis du for eksempel planlægger kogte kartofler mandag, kan du lave en smule ekstra og så planlægge brasede kartofler dagen efter. Du kan også prøve at anvende resterne på en nye måde, så du laver en ny ret.
De fleste madvarer kan sagtens holde sig to-tre dage i køleskabet. Sørg dog for at få dem brugt næste dag eller dagen efter, så du ikke pludselig mister overblikket over, hvad der er i køleskabet.
Savner du flere idéer til, hvordan du kan bruge rester? Hvis du har en smartphone, er der god hjælp at finde i Forbrugerrådet Tænks gratis app For Resten.