Gratin: Kød og grøntsager
Denne gratin er meget velegnet til at få brugt rester af kød og grøntsager fra andre måltider.
Sådan gør du:
- Smør en passende form, fx et ildfast fad.
- Læg grøntsager og kød i fadet.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kog mælk og mel op, mens du rører i gryden.
- Tilsæt smør.
- Afkøl mælkeblandingen.
- Del æggene i blommer og hvider.
- Tilsæt æggeblommer i blandingen og rør godt.
- Pisk æggehviderne med salt, til de stivner let.
- Vend hviderne forsigtigt i blandingen.
- Hæld blandingen over i fadet og drys rasp på.
- Tilbered i ovnen i 40-45 minutter.
- Tag gratinen ud af ovnen, når den er gylden og sprød på toppen.
Ønsker du en sprødere skorpe, kan du rive ost på raspen.
Næringsindhold i gratin med kød og grøntsager
(Næringsindholdet her er et skøn, da de præcise tal afhænger af den type rester, du bruger i gratinen)