Kakaokage
Kakaokage er lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.
Sådan gør du: Kagegrunddej
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
- Vend mel og bagepulver i.
Til denne portion kakaokage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til kakaokage, skal du bruge 50 g kakao i stedet for 25 g. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Citronkage eller Kokoskage
Sådan gør du: kakaokage
- Vend kakao i grunddejen.
- Hæld massen op i en passende bradepande – evt med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 grader i ca 20-30 minutter.
- Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen med en kniv.
Sådan gør du: Kakaoglasur
- Rør vand, kakao og flormelis sammen i en gryde, som varmes lidt op. Når glasuren opvarmes, størkner den lettere på kagen efterfølgende.
- Smør glasuren over kagen, når kagen er afkølet.
Næringsindhold i kakaokagen