Spread: Bønnespread
Bønnespread kan smøres på brødet til frokost eller serveres som dip til knækbrød til et mellemmåltid.
Sådan gør du
Dag 1:
- Sæt de store hvide bønner i blød i rigeligt vand i en skål på køl, dagen inden du skal bruge dem.
Dag 2:
- Kog de udblødte bønner i rigeligt frisk vand med laurbærblade, til de er helt møre – det tager ca. 1 time.
- Hæld lidt af vandet fra og gem det.
- Afkøl bønnerne lidt.
- Pil laurbærbladene op og kassér dem.
- Blend bønnerne med olie, salt, peber og smag til med citronsaft.
- Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, til du har den rette konsistens.
- Pynt med hakket persille eller purløg ved servering.
Her kan du se, hvordan du gør. Mængderne i videoen er dog anderledes end i opskriften. Følger du mængderne i vidoen, bliver der ca. 10 portioner.
Næringsindhold i bønnespread
Mangler du tid?
Du kan spare tid og bruge bønner fra dåse.
Sådan gør du:
- Hæld vandet fra bønnerne i dåsen og gem det.
- Blend bønnerne med olie, salt, peber og smag til med citronsaft.
- Tilsæt eventuelt lidt af vandet fra dåsen, til du har den rette konsistens.
- Pynt med hakket persille ved servering.