Tærtebunde, salte

Salte tærtebunde kan bruges til madtærter, der er lækre både til frokost og aftensmad.

Sådan gør du:

  1. Vend de kolde smørterninger sammen med mel, salt og sammenpisket æg.
  2. Rør dejen med en røremaskine med dejkrog. Kør så lidt, at dejen kun lige samler sig og undgår at blive varm.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid inden udrulning.
  4. Rul dejen ud på et meldækket bord, så den passer til tærteformen. Vælg en tærteform, der ikke er for tyk. Ellers kan dejen glide ned af kanterne, når den bages.
  5. Få dejen til at passe i formen.
  6. Stik dejen med en gaffel for at sikre, at den ikke bages op.
  7. Sæt tærteformen i køleskab i ½ times tid inden bagning.
  8. Forbag tærtedejen i 10 minutter i en forvarm ovn ved 200 grader, inden fyldet kommes i. Så bliver bunden nemlig sprød.

 

Næringsindhold i salt tærtebund