Tarteletter: Høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en velsmagende klassiker.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på de grader, som står på pakken med tarteletterne.
  2. Skær hønsekødet i mindre stykker.
  3. Sigt væden fra dåsen med aspargessnitter ned i en gryde.
  4. Tilsæt fløde og bouillon og kog det op.
  5. Rør mel og blødt smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle.
  6. Tilsæt smørbollen til væsken (efter nogle minutter er den kogt ud).
  7. Pisk sovsen godt og lad den koge 5 minutter.
  8. Varm tarteletterne efter anvisning.
  9. Tilsæt hønsekød og asparges til sovsen, når den er kogt igennem.
  10. Giv sovsen med fyldet et lille opkog.
  11. Smag sovsen til og server.

TIP: Når der er friske asparges i sæson, kan du bruge dem – det smager skønt.
Har du tid, kan du koge hønen selv.

Sådan koger du hønen selv:

  1. Parter hønen/kyllingen i mindre stykker.
  2. Læg stykkerne i en gryde.
  3. Dæk stykkerne med kogende vand.
  4. Tilsæt salt og lidt forskellige urter/grøntsager.
  5. Kog stykkerme i 1 ½ til 2 timer, til kødet er mørt og slipper benene.

Næringsindhold i Tarteletter med høns i asparges