Tarteletter: Høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er en velsmagende klassiker.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på de grader, som står på pakken med tarteletterne.
- Skær hønsekødet i mindre stykker.
- Sigt væden fra dåsen med aspargessnitter ned i en gryde.
- Tilsæt fløde og bouillon og kog det op.
- Rør mel og blødt smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle.
- Tilsæt smørbollen til væsken (efter nogle minutter er den kogt ud).
- Pisk sovsen godt og lad den koge 5 minutter.
- Varm tarteletterne efter anvisning.
- Tilsæt hønsekød og asparges til sovsen, når den er kogt igennem.
- Giv sovsen med fyldet et lille opkog.
- Smag sovsen til og server.
TIP: Når der er friske asparges i sæson, kan du bruge dem – det smager skønt.
Har du tid, kan du koge hønen selv.
Sådan koger du hønen selv:
- Parter hønen/kyllingen i mindre stykker.
- Læg stykkerne i en gryde.
- Dæk stykkerne med kogende vand.
- Tilsæt salt og lidt forskellige urter/grøntsager.
- Kog stykkerme i 1 ½ til 2 timer, til kødet er mørt og slipper benene.