Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Ratatouille

Sådan gør du:

  1. Skræl auberginerne og skær dem i runde skriver.
  2. Drys salt over.
  3. Lad aubergineskiverne stå i 30 min.
  4. Skyl skiverne med vand og dup dem tørre.
  5. Steg aubergineskiverne i olie i en gryde.
  6. Læg de færdigstegte skiver på et stykke køkkenrulle.
  7. Steg løgene i samme gryde til de er gyldne.
  8. Tilsæt tomaterne og aubergineskiverne og steg videre ved svag varme med låg på i 10 min.
  9. Hæld koldt vand i gryden, så det lige dækker fyldet.
  10. Lad ratatouillen simre ved svag varme i 20 min.
  11. Rør rundt i gryden undervejs.
  12. Spis ratatouillen med pitabrød eller andre typer brød, som kan dyppes i ratatouillen.

 

Næringsindhold i ratatouille

 

 

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver til ca. 4 anretninger

  • 50 g aubergine
  • 50 g groft hakkede løg
  • 50 g blendede tomater
  • 1 knivspids spidskommen
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Mindre madspild

Du kan fint bruge andre grønsagsrester til denne ret, fx peberfrugt, squash, champignon og lignende.