Project Description

Mad
INDKØB
Måltider
ernæring
Sygdom
Byens køkken

Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød er en helt særlig sommerspise. Den kan bruges som topping på grød, i trifli eller alene som frugtgrød.

Sådan gør du:

Bruger du friske bær:

  1. Skyl stikkelsbærrene.
  2. Nip top og bund af bærrene.

Bruger du frosne bær:

  1. Tø de frosne stikkelsbær op.

Resten gælder for både friske og frosne stikkelsbær:

  1. Kom bærrene i en gryde sammen med vand, der lige dækker bunden.
  2. Kog de friske bær i 3-4 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
  3. Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
  5. Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
  6. Afkøl grøden – den stivner langsomt.
  7. Smag grøden til  – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
  8. Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.

Næringsindhold i stikkelsbærgrød

< Tilbage til forrige side

Ingredienser

Der bliver 4-5 portioner

  • 250 g friske eller frosne stikkelsbær
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud
  • 30 g kartoffelmel opløst i ¾ dl vand
  • 1 spsk sukker til drys

Mindre madspild

Stikkelsbærgrød kan holde 1 uge i køleskabet.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli eller i energidrikke.