Brød med sprød skorpe

Nybagte brød dufter og smager vidunderligt – de her er lækre både til morgenmad og mellemmåltider.

Sådan gør du dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Rør de øvrige ingredienser sammen i en røremaskine eller i en skål.
  3. Hold lidt af hvedemelet tilbage, til du har den rette konsistens – det skal minde om en tyk grød.
  4. Hvis du bruger en røremaskine: Rør dejen i ca. 10 minutter til den har samlet sig og er blevet sej og “lang”.
  5. Hvis du rører dejen i en skål: Rør lidt i dejen 4 gange henover de næste 15 minutter til dejen bliver sej og “lang”.
  6. Film skålen og sæt dejen i køleskab til dagen efter.

 

Sådan gør du dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet. (Den skal gerne være hævet op – ellers lad den stå ude 1 times tid)
  2. Tænd ovnen på 250 grader.
  3. Gør bageplade klar med bagepapir.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  5. Hak passende stykker af dej af med en bagespartel, så der bliver 2-3 brød.
  6. Læg dem op på bagepladen.
  7. Sæt brødene i ovnen ved 250 grader i 10 minutter.
  8. Skru ovnen ned til 200 grader og bag brødene videre i 15-20 minutter.
  9. Brødene er færdigbagte, når det lyder hult, når du banker på bunden af dem med en finger.
  10. Tag brødene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
  11. Skær først brødene, når de er helt afkølede.

broedSådan får du blødere skorpe

Læg film over de let afkølede brød for at gøre skorpen blød. Brødene kan også bages med lidt vand i ovnen, fx i en separat bradepande. Det giver fugt til brødene.